REINABISVALBLOG'KAAIMANLINDA.


WELCOME FRIEND..I HOPE U ENJOY THIS BLOG AND PLEASE B A MEMBER IF U LIKE IT.
I APPRECIATE IT IF U LET ME A NOTE OR VOTE..THX SOO MUCH..UR THE BEST!

ESCRITORES Y LIBROS ME ENCANTA, SOME BOOKS AND WRITERS I LOVE

 • TANITH LEE
 • ROALD DAHL
 • PETER R DE VRIES
 • PATRICIA CORNWELL
 • IK HAD GEEN NAAM
 • HET TIJDSCHRIFT 'DAKLOOS'..
 • H.G.WELLS
 • FBI PROFILER JOHN DOUGLASS
 • EEN TIJD OM TE STERVEN
 • EDGAR ALLAN POE
 • DE SCHREEUW VAN DE PAUW
 • DE JACHT OP DE SERIEMOORDENAAR
 • DE BIJBEL, LA BIBLIA. THE HOLY BIBLE
 • DAVID PELZER
 • CHRISTINE F.
 • BIOGRAFIE
 • 1000 ZONNEN

INDIAN-SURNAM, SO HOTBLOOD!

Mijn foto
SOY LOCO POR LA MUSICA DE MUCHISIMA ARTISTAS.., MICHAEL JACKSON MI GRAN FAVOR,. PARA SIEMPRE, DAVIDBISBAL..Y PINK FLOYD, PRINCE, REGGAE. REDHOT CHILLIPEPP. MUCHO.Y MUCHOO MAS.. SUPERMAX,MANUELCARRASCO. OROSCO. JAMESBROWN..SO MANY SO MOST 'F ..SCORPION, GREENDAY, KEANE,2PAC, ICE CUBE ICET.TRUE2DAGAME. THE GAME..WOW..EVERY KIND F MUSIC, ROBERT PALMER, BRIAN FERRY, DIRESTRAITS, MUSICA DE '60.'70.80'90...Y REGGAETON... I LOVE ALLMOST ALL KIND OF MUSIC ALSO JAZZROCK..PARLEMENT, BUT A FEW JAZZ..CANT STAND MORE THAN 3/SONGS..'OF THA..OK'' I LOVE 2READ AND WRITE, LOVE 2DANCE 'FCOURCE AND A GOOD TALK. LOVE NATURE LOVE GOD LOVE THE BIBLE. LOVE BABY'S THEY R MOST AND SWEETEST JOY IN LIFE!
Loading...

MOMMY KAT 1

Ố and ḰḚŚĴ interview part 2 of 3

O en ḰḚŚĴ interview deel 3 van 3

dinsdag 23 november 2010

Kans op nieuwe Koreaanse oorlog is miniem - Buitenland - VK

Kans op nieuwe Koreaanse oorlog is miniem - Buitenland - VK: "Kans op nieuwe Koreaanse oorlog is miniem
Van onze correspondent Hans Moleman − 23/11/10, 20:48
SHANGHAI - Het Koreaans schiereiland staat weer op scherp, na een Noord-Koreaanse artilleriebeschieting van een Zuid-Koreaans eiland amper honderd kilometer van de hoofdstad Seoul. Het incident kostte dinsdagmiddag twee Zuid-Koreaanse mariniers het leven en deed de wereld schrikken, dankzij oorlogsachtige beelden van grote rookpluimen van in brand geschoten huizen.

De kans is miniem dat het opnieuw tot oorlog komt, ruim zestig jaar na het begin van de Koreaanse oorlog (1950-1953). Noord-Korea weet hoe het Seoul en zijn Amerikaanse en Japanse bondgenoten tot het uiterste kan tergen, zonder de fatale lijn te overschrijden. De leiders in Pyongyang hebben er inmiddels decennia ervaring in.

Provocatie
Het maakt de provocatie van dinsdag er niet minder ernstig om. De beschieting is, met de torpedo-aanval op een Zuid-Koreaans marineschip eerder dit jaar, een van de grofste schendingen van de wapenstilstand die de beide Korea's in 1953 overeenkwamen. Het is een nieuwe tegenslag voor hervatting van het zespartijenoverleg over de afbouw van Noord-Korea's atoomprogramma, onderhandelingen die al sinds 2008 vast zitten.

Het artilleriebombardement is veel opener van aard dan de nachtelijke torpedo-aanval in het voorjaar. Noord-Korea kon in maart betrekkelijk eenvoudig ontkennen dat het verantwoordelijk was voor het zinken van het korvet Cheonan en de dood van 46 bemanningsleden, omdat het moeilijk was op de bodem van de Gele Zee onomstotelijk bewijs te vinden.

Ook nu probeert Pyongyang weer weg te komen: het beschuldigt Seoul ervan met schieten te zijn begonnen. De Noord-Koreanen wijzen daarbij naar een grote meerdaagse legeroefening die het zuiden maandag begon, en die aanleiding zou hebben gegeven tot de schermutseling.

Doorzichtig excuus
Het lijkt een doorzichtig excuus, zoals Pyongyang er vele heeft gebruikt in zijn lange geschiedenis van provocaties. Tot het arsenaal van vuile trucs van het Kim-regime behoorden in de loop der jaren moordaanslagen op Zuid-Koreaanse bewindslieden, aanslagen op Zuid-Koreaanse passagierstoestellen en ontvoeringen van Japanse burgers die voor de opleiding van spionnen werden gebruikt.
Steeds wist Noord-Korea nergens van. En steeds hield China, Pyongyang's redder in de Koreaanse oorlog en ook nadien consequent de grote beschermheer, de Kim-dynastie de hand boven het hoofd, door internationale sancties te ondermijnen en economische en militaire hulp te blijven verschaffen.

Peking is tevens moderator van het zespartijenoverleg, omdat het belang heeft bij een stabiel en kernwapenvrij Koreaans schiereiland. Het wil Noord-Korea niet zien verongelukken. Onrust aan de noord-oostelijke grens, een paar honderd kilometer van Peking, is voor de Chinese economie volstrekt ongewenst.

Verfijnd gevoel
Pyongyang maakt hier dankbaar gebruik van: het regime lijkt een verfijnd gevoel ontwikkeld te hebben hoe ver het kan gaan bij de Chinezen, waarbij de historische banden tussen het Noord-Koreaanse en Chinese leger ongetwijfeld een vitale rol spelen.

De artilleriebeschieting is daarom niet meer dan een nieuwe stap in het tergende chantagespel dat de leiders in Pyongyang spelen. Het doel is als steeds intimidatie van de regio, laten zien dat er met Noord-Korea niet te spotten valt. Zeker niet nu de ziekelijke oude dictator Kim Jong-il net zijn jongste zoon Kim Jong-un heeft aangewezen als opvolger.

In dat kader past ook de opmerkelijke onthulling van Pyongyang dat het druk bezig is een nieuwe lichtwaterreactor te bouwen, waarmee materiaal voor een nieuwe kernbom kan worden geproduceerd. Noord-Korea nodigde onlangs een Amerikaanse hoogleraar uit om de installatie te bekijken, om zo de boodschap naar buiten te brengen dat het ook op nucleair terrein onverminderd serieus dient worden genomen.

Chantageregime
Beide incidenten wijzen erop dat Noord-Korea ook onder een nieuwe generatie van de Kim-clan een chantageregime wenst te blijven. Die keuze lijkt gebaseerd op de calculatie dat het de beste manier is voor het systeem om te overleven. Het maakt de pogingen van Peking om de bondgenoten in Pyongyang op het pad van hervormingen en onderhandelingen te brengen tot een oefening in frustratie.

Of dit de Chinese beleidsmakers zal brengen tot effectievere druk op hun Noord-Koreaanse collega's? Het lijkt erop dat Peking zich, als het erop aankomt, er liever bij neerlegt dat Noord-Korea tot in lengte van jaren de zieke man van het verre oosten blijft. Na het tot zinken brengen van de Cheonan bleef Peking ook opvallend afzijdig. De nieuwe provocatie is daarom vooral een test voor de geloofwaardigheid van de Chinese diplomatie. Met vrienden als de Kim's heb je geen vijanden meer nodig.
"

Geen opmerkingen:

NOTICIAS DE DAVID BISBAL

Zoeken in deze blog

Zoeken in Catalogus Xplora Avans

B)' 'just éat 'it baby on MJ's song!!!


REINABISVAL 1996

Populaire berichten

Loading...

Totaal aantal pageviews

Loading...

Blogarchief

http://www.cduniverse.com/promo/moviehotlist.asp?style=movie

LMP 4- 6

LMP

Mijn lijst met blogs